Orde der dwazen - de verboden poort

Orde der Dwazen - De verboden poort

De verboden poort

 

                    

De verboden poort, geschreven door oud ODD lid Arne Overbeek, is een grappig, maar leerzaam toneelstuk, waarin op eigentijdse wijze een verwijzing wordt gemaakt naar het scheppingsverhaal, de zondeval en het offer dat Jezus brengt voor onze zonden. Het speelt zich af in een Minecraft setting. Minecraft is een computerspel dat momenteel enorm populair is onder jongeren.

Grote Onderzoeker Dirk (G.O.D) heeft in zijn laboratorium een machine gebouwd, waarmee hij een virtuele computer-wereld heeft geschapen. Aan de machine zit ook een toegangspoort, waarmee Dirk vanuit zijn laboratorium heen en weer kan reizen naar de computer-wereld. In de computer wereld leven Aad en Eef. Dirk komt regelmatig op bezoek om nieuwe dingen te laten zien die hij gemaakt heeft. Aad en Eef zijn heel gelukkig met hun wereld. Dirk heeft hen echter verteld dat ze nooit zelf door de poort naar zijn wereld mogen, omdat de machine dat niet aan kan en zij dan dood zullen gaan. Hij is de enige die heen en weer kan reizen.

Op een dag echter, ontmoet Eef een bijzonder figuur genaamd Elektro Niek. Hij beweert dat Dirk gelogen heeft, en dat ze best door de poort naar zijn wereld kunnen gaan. Hij weet Eef over te halen om door de poort te gaan, en Eef haalt op haar beurt Aad over om met haar mee te gaan. Het resultaat is dat de poort verwoest wordt en Aad en Eef heel ziek in hun computer wereld achter blijven. Als Dirk er achter komt wat er allemaal gebeurd is, moet hij tot de conclusie komen dat er maar één manier is om alles te herstellen. Hij zal zich zelf voor Aad en Eef op moeten offeren.


PRAKTISCHE ZAKEN

Speelduur voorstelling:
50 minuten (pauze is mogelijk – ervaring leert dat dit niet noodzakelijk is.)

Podium eisen:
5 meter diep x 6 meter breed

We hebben zelf toneeldoeken voor het creëren van coulissen en gebruiken led-lampen voor het creëren van sfeerlicht. De zaal hoeft niet per se verduisterd te worden, maar het verhoogd wel de sfeer natuurlijk! Wanneer er een eigen band aanwezig is, zal deze aan buiten het speelveld moeten staan.

Kosten:
Voor het spelen van dit stuk op locatie rekenen wij € 395,- en reiskostenvergoeding van € 0,15/km per persoon.
Wanneer wij zelf voor de geluidsversterking moeten zorgen, rekenen wij € 35,- per headset en € 35,- voor de installatie (versterker + boxen). Alle prijzen zijn incl. BTW.

Aantal personen: 3 spelers + 2 ondersteuners (techniek en opbouw).

Wanneer wij zelf voor de geluidsversterking moeten zorgen, rekenen wij € 25,- per headset en € 25,- voor de installatie (versterker + boxen). Alle prijzen zijn incl. BTW.

 

Terug

© 2024 Christelijke kindertheaters
Website door Linqq