Carla Vis - Duik in de (W)onderwaterwereld

Duik in de (W)onderwaterwereld

 

              

Past helemaal bij het VBW thema 2020 'Duik erin!'

Professor Eindeloos werkt in zijn laboratorium aan oplossingen voor kleine en grote wereldproblemen. Joep gaat als matroos aan boord op het schip van kapitein Hansen. De kapitein is zijn leven lang al op zoek naar dé grote parel die volgens overlevering in de Stille Baai zou moeten liggen.
Niemand heeft hem ooit kunnen vinden. Joep heeft zijn duikbrevet gehaald en gaat duiken om de parel te zoeken.

Boven water blijkt er een verstekeling aan boord te zitten. Onder water is het ook niet allemaal 'koek en ei': de haai wil graag een maatje, maar niemand vertrouwt hem. Gerrit Gratenbaal zoekt een vriendin. De oester durft zijn schelp niet open te doen.

Wanneer Joep wel erg lang onder water blijft maakt de kapitein zich zorgen. Wat nou als hij niet meer terugkomt? Was dat het allemaal waard voor deze parel?
De kapitein leert een wijze les: vriendschap is pas échte rijkdom. Gelukkig komt Joep weer boven. Ze varen naar huis waar Joep zijn belevenissen aan de professor vertelt. Ze komen tot de conclusie: zonder water is er geen leven.

THEMA: ZONDER WATER GEEN LEVEN. DE HERE GOD HEEFT ONS EEN PRACHTIGE (ONDERWATER)WERELD GEGEVEN WAAR WE GOED VOOR MOETEN ZORGEN. DAT KUNNEN WE NIET ALLEEN; WE HEBBEN ELKAAR DAARIN NODIG.

Deze voorstelling is voor alle leeftijden vanaf 4 jaar. Ook geschikt voor een gezinsdienst.

Duur: ongeveer 55 minuten.

Terug

 

 

 

© 2024 Christelijke kindertheaters
Website door Linqq