Carla Vis - BONJE OP DE BOERDERIJ

Carla Vis - Bonje op de boerderij

Bonje op de boerderij

 

              

Koning Liefdevol vervult wensen van trouwe dienaren. Zo ook die van oma Beppie, die al 50 jaar voor de koninklijke boerderij zorgt. Ze zou nog heel graag haar broer Bert in Australië bezoeken. Driekus en Carlijn krijgen de opdracht om voor de boerderij te zorgen. Driekus vindt het maar niks; een koninklijke dienaar hoort toch niet op een boerderij. Maar als de Koning een opdracht geeft, moet je hem uitvoeren.

De dieren op de boerderij hebben de nodige bonje met elkaar. Hendrik haan wil beroemd worden en kraait de hele dag door tot grote frustatie van zijn vrouw Hendrika die aan het broeden is. De biggetjes missen hun moeder en kunnen geen spelletjes meer spelen omdat ze niet kunnen tellen. De koe is jaloers op het paard, want zij voelt zich minder dan het koninklijke paard. Het paard voelt zich de belangrijkste en stelt zich arrogant op. Ondertussen moeten de muizen het opnemen tegen de rat. Zullen ze de hardloopwedstrijd winnen?

Driekus kan niet meer tegen het gedoe van de dieren en zegt iedereen de waarheid, maar komt zelf tot de conclusie dat hij niet veel anders is. Zullen de Koning en oma Beppie wel tevreden zijn over zijn werk?

THEMA: WE ZIJN ALLEMAAL DELEN VAN ÉÉN LICHAAM, IEDER MET ZIJN EIGEN GAVEN EN TALENTEN. KIJK NIET NAAR WAT EEN ANDER HEEFT, MAAR WERK MET WAT GOD JOU GEGEVEN HEEFT. WE ZIJN ALLEMAAL NODIG IN GODS KONINKRIJK.

Deze voorstelling is voor alle leeftijden vanaf 4 jaar, geschikt voor een gezinsdienst en duurt 55 minuten. Eventueel kan een pauze ingelast worden. De voorstelling is voorzien van belichting, muziek en geluidseffecten.

Er is een speelvlak nodig van 7 x 3 m. Ons decor is 2.50 m. hoog. Een donkere zaal is aan te raden vanwege de kleurbelichting en de volgspot. De opbouwtijd is twee uur. We nemen zelf alle benodigde licht- en geluidsapparatuur mee.

 

           

 

Terug

© 2024 Christelijke kindertheaters
Website door Linqq