Artiesten

Deksels! Theater

Deksels! Theater

 

                      

 

Deksels! Theater bestaat uit Arthur Pirenne (59) en Jan-Willem Plutschouw (28). Zij leerden elkaar kennen bij de stichting CliniClowns en vonden elkaar in hun wederzijdse passie voor de clown, het theater en het christelijk geloof.

Jezus zegt in Mattheüs 18 vers 3 dat we moeten worden en geloven als een kind om het Koninkrijk van God binnen te kunnen gaan. Voor Deksels! Theater is de clown als een kind, en sluit daardoor heel goed aan bij de belevingswereld van kinderen.

De clown is een lichtvoetig personage dat leeft in het hier en nu, vol verwondering en zonder al te veel na te denken. Hij struikelt en stoot voortdurend z’n hoofd, terwijl hij de wereld onbevangen en vol nieuwsgierigheid ontdekt. De clown valt, maar staat vol optimisme en geloof steeds weer op.

Bij alle voorstellingen die Deksels! Theater maakt, zijn deze wezenskenmerken van de clown het uitgangspunt. De voorstellingen zijn uniek en inspirerend doordat humor en lichtheid worden verbonden met inhoud, zonder moralistisch of spottend te zijn.

Onderaan deze pagina vind je een formulier voor een boeking of meer informatie.


Terug

 


WIJ SPELEN DE VOLGENDE VOORSTELLINGEN:

 

Die was, die is!

Pier en Plut hebben een lange wandeling achter de rug. Het Pietjepad. Dat is niet mis. Het podium is een uitstekende plek om daar even van bij te komen.
Maar ja. Uitrusten op een podium is natuurlijk geen voorstelling. En door die lange wandeling zijn ze ook nog eens behoorlijk vies en bezweet.
Zo kun je toch niet voor de kinderen verschijnen?

Gelukkig heeft Plut een goede oplossing gevonden. Zal het Plut lukken om Pier en zichzelf weer helemaal schoon en fris te krijgen?
En zullen ze de voorstelling dan nog kunnen spelen?


Die was die is! is een komische clownsvoorstelling met veel vaart, humor en interactie met de zaal.
De voorstelling is gebaseerd op een tekst uit Mattheus 23 waarin Jezus zegt dat dat het niet het belangrijkste is of je er van buitenkant mooi uit ziet,
maar dat het gaat om de reinheid van je ziel. Van je binnenkant dus.

Kosten: € 467,- exclusief reiskosten en 9% BTW. 

Duur: 40 minuten

 

 

Oei! ik Bloei!

“Oei! ik Bloei!” is een doldwaze, poëtische clownsvoorstelling voor jong en oud, met veel vaart en weinig tekst. Deze productie kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Het gaat over geloof en hoop, maar bovenal over de Liefde, met de hoofdletter L!

Kosten: € 467,- exclusief reiskosten en 9% BTW. 

Duur: 40 minuten

Lees meer

 

 

Het geschenk

Het Geschenk is een vrolijke clownsvoorstelling met veel vaart, humor en visueel spektakel. Pier en Plut geven elkaar cadeaus, omdat ze beste vrienden zijn. Dan staat er een enorm groot cadeau voor de deur. Van wie zouden ze dit gekregen hebben? Dit zal wel van een hele Grote Vriend zijn!

Kosten: € 467,- exclusief reiskosten en 9% BTW. 

Duur: 40 minuten

Lees meer 

 

 

De warmhartige salamitaart

De warmhartige salamitaart is een vrolijke clowneske kindervoorstelling gebaseerd op de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan. Slager Pier en bakker Plut krijgen beide de opdracht om een taart voor de Koning te bakken. Er ontstaat een heuse concurrentiestrijd met meel, boter, bloem en eieren. De warmhartige salamitaart is een voorstelling om je vingers bij af te likken.

Kosten: € 467,- exclusief reiskosten  en 9% BTW. 

Duur: 40 minuten

Lees meer 

 

 

Het kerstdiner

Het kerstdiner is een komische, muzikale en clowneske voorstelling over de ware betekenis van Kerst. Het gaat over een Koning die verwoed zoekt naar het allerlekkerste Kerstdiner, maar erachter komt dat Kerst om meer draait dan alleen maar eten.

Kosten: €495,- exclusief reiskosten  en 9% BTW. 

Duur: 40 minuten

Lees meer 

 

 

Het maal

Het Maal is een vrolijke clownsact over het Laatste Avondmaal. Twee clowns dekken de tafel voor Jezus en z’n discipelen. Op de weg hiernaar toe komen zij allerlei obstakels tegen. En Jezus… zou Hij wel komen? 

Kosten: €424,- exclusief reiskosten  en 9% BTW. 

Duur: 20 minuten

Lees meer 

 

 

Het varkentje

Het Varkentje is een korte, vrolijke, muzikale en spannende act. Pier en Plut komen erachter dat in hun grote vriend ‘het varkentje’ geld zit. Plut wil het geld hebben, maar Pier wil daarvoor niet z’n lieve varkentje opofferen. Hoe gaan ze dit oplossen?

Kosten: €424,- exclusief reiskosten en 9% BTW. 

Duur: 15 minuten

Lees meer 

 

Voor boekingen of meer informatie - vul onderstaand formulier in

Wil je een voorstelling van Deksels! Theater boeken of ben je op zoek naar meer informatie?
Vul het formulier hieronder even in, dan nemen ze zo snel mogelijk contact met je op.

twee plus zes =

* Deze velden zijn verplicht.

┬ź terug naar het overzicht

© 2024 Christelijke kindertheaters
Website door Linqq